Kontaktinformasjon TeVeBu

v/leder

Eirin Langedahl Pedersen
Bjørnevågveien 11
3145 Tjøme

Mobil    905 97 899
E-post:  te-ve-bu@ryggmargsbrokk.org

Referat fra Fotokurs på Eidene 11-13. september 2009

Referat fra Fotokurs på Eidene 11-13. september 2009

TEVEBU’S FOTOKURS PÅ EIDENE

 

Fredag 11. september 09 var en solrik dag. En perfekt dag å starte Tevebu’s fotokurs på. Stedet var Eidene på Tjøme. Det var en flott plass å være på. Stedet var omkranset av skog, og det var fine turmuligheter. I nærheten lå Verdens ende. Når man stod ytterst på en av bryggene der ute, eller øverst på fjellet kunne man se ut mot havet. Det så ut som om havet tok slutt langt, langt ute. En annen stor begivenhet i nærheten var Heksespranget. Dette var en spennende lekeplass som kunne gi enhver person ett ekstra kick i magen.

 

Rundt seks tiden ankom seks spente deltakere og tre ledsagere. De fleste kjente hverandre fra før, så det tok ikke lang tid før isen var brutt. Kvelden startet med en smakfull middag. Camilla og Asbjørn, som var ”sjefene” for helga ønsket oss velkommen til fotokurs. Da alle var mette gikk vi inn i fellesstua. Det ble servert brus og godteri. Vi bodde for oss selv, så vi hadde muligheten til å holde et høyt lydnivå. Denne muligheten utnyttet noen av oss utover i nattens sene timer.

 

Lørdag var den store foto- dagen. Vi fikk i oss en god frokost før vi skulle på teorikurs. Gunnar Bye og Thor- Erik Rødland kom på besøk til oss. De var aktive medlemmer i Tønsberg fotoklubb, og kunne derfor lære oss mye. De startet å snakke om hvordan selve kameraet fungerer. Deretter gav de oss mange gode tips om hvordan man skal ta bra bilder. Froskeperspektiv, fugleperspektiv og linjer var kanskje noe som hadde festet seg i hodene våres etter disse timene. Alle hadde med seg hvert sitt kamera og fikk prøve seg på det vi hadde lært.

 

Det neste på programmet var busstur til to steder der vi skulle prøve oss som fotografer. Det første stedet vi ble kjørt til var Teigar, en halvtimes tid fra Tjøme. Der var det en stor vegg som var full av grafitti. Det var farger, mønster og symboler overalt. Her var det kun fantasien som kunne stoppe oss. Alle ble slukt inn i fotoverdenen og vi fant masse fine motiver å øve oss på. Gunnar og Thor- Erik var med, og var behjelpelig med det vi måtte trenge av råd og tips. Vi glemte tiden helt, og måtte nesten bli dratt inn i bussen for å rekke neste fotograferingssted som var Verdens ende. Vi fikk en god fotograferingsøkt her også.

 

Etter mange timer ute i frisk luft var det på tide å vende nesa tilbake til Eidene. Alle var skrubbsultne. Vi lo og koste oss rundt middagsbordet, mens vi snakket om dagens opplevelser.

 

Programmet for dagen var ikke over enda. Man skulle tro at det første folk ville tenkt på etter en slik lang dag, var å hvile seg. I stedet ble vi enda mer oppgira og spente på det neste som stod for tur; bildeframvisning! Det ble mye latter og moro da Asbjørn viste fram alle bildene hver og en hadde tatt. Resten av kvelden ble benyttet til sosialt samvær i fellesstua.

 

Det nærmet seg allerede slutten på helgen, men før vi skulle hjem hadde Asbjørn enda en plan på lur. Vi skulle prøve oss på Heksespranget. Å ta heksespranget betydde at man ble spennet fast i belter til et tau. Det var to fjell der, og et vann over fra den ene til den andre siden. Det var festet en stram linje fra det ene fjellet til det andre. Man ble festet til denne linjen. Deretter hev man seg utfor, og ”fløy” over til andre siden. Det var en helt ubeskrivelig følelse som bare MÅ oppleves! Det var flere som brøt noen barrierer med seg selv denne dagen, da de slo seg løs i heksespranget

 

Noen foretrakk å stå på bakken og fotografere et par minner for livet.

 

Da de som ville hadde fått prøve seg i heksespranget, gikk vi rundt med kameraene for å utforske hvilke motiver naturen hadde å by på.

 

Lunsjen smakte herlig da vi kom tilbake, og det var god stemning rundt bordet. Fotokurs- helgen var nå over, og vi skilte veier for denne gang.

 

Jeg vil på vegne av alle som var med denne helgen få takke Asbjørn og Camilla for at de arrangerte dette kurset. Det var utrolig morsomt og lærerikt, og det passet for alle. Jeg kan nok også si tusen takk fra alle, til Gunnar Bye og Thor- Erik Rødland som var med oss hele lørdagen og søndagen. De lærte oss masse og gav oss mange fine opplevelser! Dette var et veldig vellykket kurs! Vi håper dette kan gjentas og at enda flere får lyst til å være med neste gang

 

Er det noe vi har lært denne helgen, så er det at om man bruker riktig teknikk, kan et bilde si mer en tusen ord!:)

 

 

 

Skrevet av: Vibeke Høili Johansen

 

Se bildene her!

 

« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
Design by InBusiness | Powered by iTools