Kontaktinformasjon TeVeBu

v/leder

Eirin Langedahl Pedersen
Bjørnevågveien 11
3145 Tjøme

Mobil    905 97 899
E-post:  te-ve-bu@ryggmargsbrokk.org

Virvelnytt Nr 24 18.08.2003

Ferien er over for de aller fleste, og vi går forhåpentligevis litt uthvilte og med ny giv tilbake til hverdagen. Vi i styret er også tilbake og klare for å starte på en høst med diverse arrangementer og aktiviteter.

Framtidige arrangementer:

Herretur som i år blir båttur med havfiske er satt til lørdag 13. september. Påmelding kommer.

Småflytur i Skien søndag 28. september

Ungdomtur som i år er for både jenter og gutter i alderen 16 –23 blir i Drammen

Annen nyttig informasjon og tips:

Studiehefte om funksjonshemmedes rettigheter – Kortfattet oversikt over rettigheter funksjonhemmede har fra det offentlige. Pris (inkl. CD-rom) kr. 100,- + eksp. og porto. Bestilling sendes: Funksjonshemmedes Studieforbund, Postboks 237 Sentrum, 0103 OSLO eller e-post: fs@funkis.no.
For mer info: Jon Oddvar Eide tlf. 98892127

Til alle våre medlemmer som er ungdom og voksne (15-35 år) med MMC og/eller HC har vi en glad-melding. Ungdoms- og voksen utvalget i hovedforeningen er endelig på på gli igjen etter å ha ligget på is i flere år!!!!!!! Kristin Edvardsen; Mads Ulfsnes og meg selv (Tove B. Mathiassen) skal jobbe for å få mer aktiviteter til denne gruppa på landsbasis.

Hei!
Jeg heter Egil Gjerde og er pappa’n til Thea på 5 ½.
Jeg har arbeidet som lærer, undervisningsinspektør, rektor og pedagogisk konsulent på kommunenivå i til sammen snart 30 år. Etter hvert har jeg fått en del kunnskap om lover og regler rundt barn i skole og barnehage.

Jeg har oppdaget at det er mange som lurer på mye når det gjelder dette området. Derfor har jeg tilbudt meg, og holdt foredrag om dette temaet for foreldre et par ganger her i Vestfold. Jeg har også hjulpet foreldre som har trengt det.

Dersom det er noen av dere som er i tvil om hva, hvordan og hvorfor når det gjelder skole, så er det mulig jeg kan hjelpe. Ring meg på 33 ... eller skriv en e-post til eg@eg.no. Jeg kan også komme og holde foredrag i sammenhenger der det kan passe.

Ferieminner

Sommeren er på hell - det vet jeg med sikkerhet for i dag begynte Martin på skolen. Det gjorde for så vidt også Martins søster Maria, men hun begynte i tredje klasse og det er jo ikke å begynne på skolen på orntli’?
Tiden er altså inne for å mimre litt. Vi bestilte plass på Kielferga og reiste av gårde den siste dagen i juni. Det jeg vil dele med dere er erfaringene med rullestol i fornøyelsesparker i Tyskland, Danmark og Sverige.
Første stopp var Hansapark ved Neustadt i Tyskland. Her var jeg i ferd med å betale 72 Euro (ca. kr 610,-) i inngangsbillett, da damen i luken fikk øye på at Martin var ”ein Rullstuhlfahrer”. Da kom jeg inn som ledsager og vi slapp med 53 Euro (ca. kr 450,-). Dette lovet , og vi tenkte at her var nok ting godt tilrettelagt – det var dessverre både og. Vi møtte personale som ble sinte for at stolen kom i vegen for de, personale som geleidet oss inn bakvegen og spurte om vi ville ha ekstra tur og vi ble møtt med forklaringer som ”dessverre, han kan ikke kjøre for det er et krav om at dersom toget, båten eller hva det måtte være stopper undervegs, skal passasjerene kunne ta seg ned alene”.
Neste stopp var ærverdige Tivoli i København. Her ble det mye bæring! Dette skyldes i hovedsak to ting. For det første er det ikke spesielt godt tilrettelagt, men det var også en viss ”redsel” for at Martin skulle bli nektet å kjøre, slik han (til stor skuffelse) ble i Hansapark.
Siste park var Liseberg i Gøteborg. Dette var også den desiderte vinneren! På samtlige attraksjoner sto det bilde av rullestol med teksten ”Kontakt personalet”. Da vi tok kontakt ble vi henvist til bakvegen - vi slapp å stå i kø og vi fikk kjøre to turer hvis vi ville. Flott!
Vi var også en tur i Vimmerby (Astrid Lindgrens Värld), slik at det ble tettpakket program på en uke. Etter en hel dag i Liseberg - klokka hadde passert midnatt, barnas hoder hadde endelig funnet vegen til puta - brytes stillheten av Martin: ”Du pappa – tenk om dere hadde åtte barn!”. Jeg svarte ikke, men tenkte med meg selv: ”Ville det gjort oss fire ganger så lykkelig?” Ragnar Grøsfjeld

Redaktør:Tove B. Mathiassen,Korvaldvn.54. 3050 MJØNDALEN,
E-post:tovebm alfakrøll online.no


Trykk på denne linken for å se dette Virvelnytt i PDF-utgave !

 

« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
Design by InBusiness | Powered by iTools