Kontaktinformasjon TeVeBu

v/leder

Eirin Langedahl Pedersen
Bjørnevågveien 11
3145 Tjøme

Mobil    905 97 899
E-post:  te-ve-bu@ryggmargsbrokk.org

Virvelnytt Nr 22 14.05.2003

Nå begynner det endelig å bli varmere i været, og hverdagene blir lysere og lettere for de fleste. Håper alle finner noe av interesse, og kanskje også inspirasjon, i dette Virvelnytt.

Framtidige aktiviteter:

Vi har satt opp en foreløpig Aktivitetsplan slik at dere kan merke av i kalenderen for det dere ønsker å være med på. Planen ser slik ut:

Dametur til Skjørholdt-stranda 14.-15. juni

Kristinaløpet 28.juni

Herretur høsten 2003

Tenåringstur og ungdomstreff høsten 2003

Juletrefest des/jan

Årsmøte 2004 24.jan

Temakvelder lokalt ”hele året”

Diverse påmeldinger kommer ettersom aktivitetene nærmer seg.

Info fra styret

Styret vil benytte anledningen til å si litt om hva vi kan bidra med foruten å arrangere turer og samlinger. Vi som sitter i styret består av både voksne med diagnose og foreldre til barn med diagnose. Dette betyr at vi sitter inne med en del kompetanse når det gjelder praktiske spørsmål som for eksempel:

Hjelpestønad
Grunnstønad
Omsorgslønn
Trygdebil
Særfradrag på selvangivelsen
Avlastning
Boligtilskudd / lån
Hjelpemidler
Utdanning, jobb og Aetat

I tillegg er vi jo en forening, med et navn som kan benyttes ved for eksempel problemer medlemmene støter på i forhold til barnehage, skole, fritidstilbud etc. Det kan være at et brev fra foreningen kan være med på å bidra til at en kamp mot det offentlige kan vinnes.

Det ble på årsmøtet 2002 vedtatt å opprette lokale arbeidsgrupper. Disse arbeidsgruppene er åpne for alle medlemmene i de respektive fylkene. Det betyr at her har hver og en av dere muligheten til å engasjere seg i områder som habilitering, arrangementer, temakvelder, støtte av enkeltmedlemmer, avlastning i forhold til div. hjelpeapparater. I forrige utgave av Virvelnytt sto navn og telefonnummer til arbeidsgruppenes kontaktpersoner i styret. Det er bare å kontakte disse enten du har et ferdig opplegg eller bare en idé.
Leders kommentar

Det er egentlig ganske pussig….. Jeg og min familie kan ikke sies å ha vært blant de mest aktive i ryggmargsbrokkforeningen, og det gikk lang tid etter at Martin var født til vi omsider fikk meldt oss inn i foreningen. Etter hvert har vi imidlertid vært mer med på det som har blitt arrangert rundt i fylkene våre, og nå sitter jeg plutselig som leder for hele foreningen! Hvor vil jeg med dette? Jo, jeg vet at det sitter mange som oss rundt i de tre fylkene som tenker seg om litt for lenge før de melder seg på arrangementene i regi av ryggmargsbrokkforeningen. Som føler at det er så mye å stri med i hverdagen at det blir enda en belastning å skulle reise bort for en dag eller en helg. Jeg kan i alle fall si at vi aldri har angret på at vi ble litt mer aktive, og vi har fått mange fine opplevelser for både store og ikke minst for ungene.

Den første sjansen byr seg er allerede nå i juni med Kristinaløpet i Tønsberg – så ikke nøl med å melde dere på!

Ragnar Grøsfjeld
leder Te-Ve-Bu

 

Nyttige Internettsider hvor de som vil kan bestille nyhetsbrev og finne nyttig informasjon:
http://www.frambu.no - div kurs og annen info
http://www.ifglobal.org - den internasjonale foreningen
http://www.ffo.no , og for ungdommen http://www.ffou.no


Redaktør:Tove B. Mathiassen, Korvaldvn. 54.3050 MJØNDALEN
E-post: tovebm alfakrøll online.no, TLF: 32872238

 

Trykk på denne linken for å se dette Virvelnytt i PDF-utgave !

 

« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
Design by InBusiness | Powered by iTools