Kontaktinformasjon TeVeBu

v/leder André Tørring
Mælagata 85 B
3716 Skien
Telefon 35 52 35 92
Mobil    412 21 880
E-post:  te-ve-bu@ryggmargsbrokk.org

Om TeVeBu

Ryggmargsbrokk- og hydrocephalusforeningens Fylkeslag for Telemark, Vestfold og Buskerud. Forkortet TeVeBu.

TeVeBu ble stiftet i 21 august 1995.

Vi er 78 medlemmer pr. desember 2018  som er fordelt på 40 i Vestfold, 16 i Buskerud og 22 i Telemark..

 

Aktiviteter som vi har forsøkt å få til tidligere:

På lista over årlige arrangementer vi forsøker å få til står juletrefest, årsmøte, dame- og/eller herretur, ungdomstur og fylkesvise treff.

Juletrefest
Juletrefesten har vi de siste årene lagt til Hof i Vestfold. Dette er et geografisk midtpunkt i vår region, og på menighetshuset i Hof føler vi oss hjertelig velkomne.

Årsmøte
Så sant økonomien tillater det arrangerer vi en sosial samling med overnatting i forbindelse med årsmøtet. Vi har blant annet hatt årsmøte på Skjærgården hotell og badepark, Røde kors senteret på Eidene, Haglebu Fjellstue, Quality hotell i Tønsberg, Tyrifjord Hotell Vikersund, Quality Hotell Skjærdården i Langesund og på Quality Hotell i Kongsberg.

Dame- og herretur
Vi har hatt egne turer for de voksne med og uten diagnose. Det har vist seg at deltakelsen er størst blant damene, og de har hatt vellykkede turer til Sverige, på Telemarkskanalen, teatertur til Oslo og hytteturer for å nevne noe. Mennene er muligens litt tregere å dra i gang, men det bør nevnes at vi hadde en flott tur med havfiske for noen år siden. På denne turen håvet vi inn fisk, hvilket ikke var tilfelle da vi noen år tidligere var på tur til Steindammen. Det nærmeste vi kom fisk på denne turen var et par av guttene som ljugde på seg napp.

Ungdomstur
Tove har i en årrekke vært primus motor for disse turene som begynte som rene jenteturer, som vi andre oppfatter som svært vellykkede. I flere år har også ungdommer fra RØST blitt invitert med. Vi i Te-Ve-Bu håper konseptet kan fortsette i regi av dette Ungdoms- og voksenutvalget i Hovedforeningen.

Fylkesvise treff
Vi har i en del år arrangert fylkesvise treff i førjulstiden. Disse var naturligvis åpne for alle våre medlemmer. I Telemark har vi vært på Skien Isstadion, mens det i Vestfold har vært arrangert både pizzakvelder og bakedager. Og i Buskerud har vi hatt pizzakveld.

Andre arrangementer
Utover de ”faste” arrangementene har vi også hatt lyst til å forsøke oss på andre ting. Ethvert arrangement vil som kjent være avhengig av økonomi, men for noen år siden fikk vi til en vellykket tur med småfly på Skien lufthavn. Vi har hadde en flott tur til Daftö Feriesenter i Sverige i 2005, der vi feiret Te-Ve-Bu’s 10-års jubileum.
Vi i styret søker hvert år med til dels vekslende hell på midler fra det offentlige og diverse private fond og legater. I den grad vi lykkes med søknadsprosessene svirrer det alltids noen spenstige planer i bakhodet, men inntil videre blir de liggende der….

Idrettstilbud og arrangementer i regi av andre

Pga. mindre befolkningstetthet har nok ikke vi de samme mulighetene som RØST, men det finnes et tilbud om diverse idrettsaktiviteter i regi av Porsgrunn Handikapidrettslag. En del av barna i vår forening er med på dette, og barna har blant annet fått prøvd seg på klatring, bowling, ispigging, friluftsliv, bordtennis og andre hallaktiviteter. Vi har også medlemmer som driver med bueskyting på Akkerhaugen.

Gjennom integreringskonsulenten i Region sør kommer det fra tid til annen tilbud om dagssamlinger i alpinanlegg med utprøving av sitski og annet utstyr. Vi får også tilbud om sommerleirer for ungdom og diverse aktivitetsdager i distriktet. En del av våre medlemmer har vært i Stavern, der Larvik kommune arrangerte en slik aktivitetsdag. Her fikk barna prøve seg på bueskyting, kajakkpadling, hundekjøring (på hjul), ridning med mer. En fordel ved arrangementer i regi av andre, er naturligvis at det er gratis for Te-Ve-Bu.

Informasjon

Vi forsøker også å holde våre medlemmer oppdatert på våre websider for lokallaget som vi har hatt siden 2004. Her legger vi også ut referater og bilder fra avholdte arrangementer (http://www.ryggmargsbrokk.org/rmb_tevebu)  En lukket Facebook-gruppe finnes også. Te-Ve-Bu har tidligere gitt ut et internt medlemsblad som heter Virvelnytt. Dette kom ut ca. etter hvert styremøte, og i bladet formidlet vi invitasjoner til våre og andres arrangementer, kurs etc.

Kurstilbud

Vi har i Te-Ve-Bu arrangert temadager om skole og skatt, og vi har da innhentet ekspertise i foreningen. Utover våre egne kurs formidler vi kurstilbud fra FFO og andre. Vi har Lærings- og mestringssenter ved Sykehuset Vestfold og Sykehuset Buskerud, og Sykehuset Telemark.

Avslutning

Vi skulle ønske at medlemmene blir mer aktive. Vi har mange medlemmer som ikke vi ser så ofte på våre arrangementer. I tillegg vet vi at det er flere potensielle medlemmer som av ulike grunner ikke har meldt seg inn i foreningen.
Vi mener det er viktig for barna å møte andre barn i samme situasjon, og etter hvert som de blir ungdom og voksne tror jeg dette bare blir forsterket. Vi voksne har også veldig godt av å snakke med andre som virkelig forstår oss, og vi kan dra stor nytte av hverandres erfaringer.
Derfor ønsker vi med dette alle våre medlemmer velkommen på våre arrangementer, og vil oppfordre alle som går og lurer på om de skal melde seg inn i foreningen – ikke nøl, meld dere inn i dag; Innmeldingsskjema finner du ved å trykke på "Innmelding i foreningen" helt øverst på siden.

 

Webredaktør Morten Mellingen

 

 

« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
Design by InBusiness | Powered by iTools